Blog 2021-06-04T09:38:31+00:00

El blog d’#RdRcannabis

“La grandària no importa. És la qualitat!” (1)

El concepte cànnabis connoisseur s’aplica a algú que atresora un gran coneixement sobre aquest producte de consum. Per convertir-se en connoisseur es requereix sensibilitat, formació, educació i experiència. Ser capaç de distingir les qualitats d’una mostra de cànnabis implica brindar atenció a aspectes que habitualment passen desapercebuts al gran públic.
Segueix llegint

Aprenem per mimesi: els més joves davant del consum

El consum de cànnabis en persones joves presenta més riscos, per diversos motius de pes. Després de l’alcohol i el tabac, el cànnabis és la droga més consumida per la població adolescent del país; aquesta dada pot generar preocupació ja que se sap que l’esmentat consum potencialment té més riscos i que produeix danys entre els més joves.
Segueix llegint

Anatomia dels cannabinoides sintètics (I)

Els cannabinoides sintètics són un conjunt de substàncies químiques que imiten els efectes del THC. En els últims cinquanta anys s’han desenvolupat centenars d’aquests compostos, tots amb una estructura molecular semblant. El procés de fabricació i preparació d’aquestes substàncies és clandestí, malgrat que és habitual que es venguin com a “drogues legals”. Actualment, no hi ha un mètode per determinar amb precisió la concentració de cada lot perquè no hi ha estàndards de control de qualitat, cosa que comporta que els riscos associats al consum puguin ser elevats. Els mitjans de comunicació han abordat aquest fenomen a través del sensacionalisme i l’alarma, i han afegit confusió a un terreny que ja per si mateix és incert i canviant.
Segueix llegint

Falsa creença o realitat: existeix la sobredosi de cànnabis?

És probable que part de la controvèrsia sobre aquesta qüestió s’origini a partir d’una confusió terminològica. Així doncs, primer de tot, cal definir què s’entén exactament per “sobredosi”. Si s’entén que significa un conjunt de conseqüències adverses agudes en la salut a causa de prendre massa cànnabis, doncs sí que passa i, de fet, la majoria de les persones consumidores ho han experimentat alguna vegada al llarg de la seva trajectòria. Si s’entén una sobredosi com un episodi que pot acabar amb el resultat de mort per intoxicació, doncs no, no és el cas.
Segueix llegint

Reduir el consum

El consum responsable és un concepte controvertit. La responsabilitat és un valor que sembla que funciona com a indicador de maduresa. I la maduresa, en aquest sentit, està totalment desvinculada de l’edat. Es troben quitxalla ben madura i adults extremadament puerils. Aquesta realitat es pot extrapolar al món del consum de substàncies psicoactives.
Segueix llegint

Parlem de la cànnabis?

Per què en un moviment social com el cannàbic, en el qual es lluita pels drets de les persones usuàries i les seves llibertats, és necessari parlar de gènere?
Segueix llegint

El consum de cànnabis en el món laboral

Consumir cànnabis és part de la vida quotidiana d’un percentatge  important de la població. A Catalunya, unes dues centes mil persones en consumeixen habitualment. Els motius per consumir-ne en són molts i molt diversos: relaxar-se, evadir-se, obtenir les propietats terapèutiques, inspirar-se, entre d’altres. De vegades, els hàbits de consum acaben comportant que el consum de cànnabis, i els efectes que té, acompanyin sempre la persona consumidora, és a dir, es fuma en quasi totes les ocasions i en quasi tots els espais socials. I per descomptat, també a la feina. Fumar a la feina, més enllà que és un indicador d’un consum prolongat en el temps, pot comportar diferents riscos. És obvi que no totes les feines són iguals i no tots els consums s’associen als mateixos riscos. Vegem-ho. Segueix llegint

La ingesta de productes alimentaris amb cànnabis

Menjar. Quin plaer. Com ens agrada menjar a la majoria de nosaltres. Menjar és una necessitat bàsica per a la supervivència. Hem de menjar diversos cops al dia per mantenir-nos saludables. I com no podia ser d’altra manera la cultura cannàbica també ha fet evolucionar la gastronomia cannàbica. No en va, als estats dels Estats Units que tenen el cànnabis legalitzat hi ha una potent indústria dedicada a la comercialització de productes alimentaris que contenen els principals psicoactius del cànnabis. Us en faríeu creus de tots els productes ingeribles que contenen cànnabis que es comercialitzen.
Segueix llegint